Teamontwikkelworkshop | Verhalenderwijs vallen en opstaan

Echte helden zijn niet de mensen waar alles goed gaat. Echte helden zijn de mensen die durven proberen, die leren van hun fouten en dan nóg krachtiger doorgaan! Dat spreekt ons ook zo aan in films, boeken en verhalen; de worsteling die iemand overwint. Mislukkingen horen er gewoon bij en zijn hartstikke nodig voor onze ontwikkeling. Ze vormen de vruchtbare bodem voor gezonde groei. Zonder tegenslagen geen Nobelprijzen en wereldtitels. In deze teamontwikkelworkshop ontdekken jullie de kracht van ieder teamlid via de verhalen van veerkracht. Én je leert elkaars archetype kennen en dat van het team. Want de individuele verhalen samen, vormen jullie collectieve verhaal.

Echte helden zijn niet de mensen waar alles goed gaat. Echte helden zijn de mensen die durven proberen, die leren van hun fouten en dan nóg krachtiger doorgaan! Dat spreekt ons ook zo aan in films, boeken en verhalen; de worsteling die iemand overwint. Mislukkingen horen er gewoon bij en zijn hartstikke nodig voor onze […]

09.30 – 17.00
5-8
Op aanvraag

Voor wie

Teams van 5-8 personen

  • die elkaar beter willen leren kennen
  • die willen ontwikkelen
  • waar een verandering speelt

Wat levert het je op

Tijdens deze teamworkshop

  • Leer je elkaar anders en beter kennen
  • Leer je de kracht in te zien van je eigen kwetsbare verhaal
  • Ontdek je elkaars kracht én schaduwzijde
  • Krijg je zicht op welke type held ieder teamlid is én welk type jullie team wil zijn
  • Leer je verhalend te luisteren naar elkaar

Programma

09.30 uur           Kennis maken met de mislukkingen van Ingrid & Ivo en ‘op verhaal komen’

10.00 uur           Het waarom van verhalen en in het bijzonder van verhalen van mislukking

10.30 uur           Storycirkel waarin we luisteren naar ieders verhaal

12.30 uur           Lekkere lunch

13.30 uur           Teamheldenwandeling

En die gaat bij ieder weerstype door! Want tsja, wat kan er fout gaan 😊

De Rebel die niet tegen onrecht kan. De Leider die het voortouw neemt. De Idealist die optimistisch blijft. De Nar die overal een grap van maakt. Grote kans dat je jezelf of één van je collega’s hierin herkent. Want deze archetypen komen al eeuwen voor in symbolen, mythes en verhalen. En dus ook gewoon in onze teams. Tijdens een lekkere wandeling vind je elkaars drijfveren, kracht, schaduwkant én geheime wapen. Vervolgens schrijft ieder kort twee kleine verhalen uit die tekenend zijn hiervoor. Teamheldenspel geeft je met hulp van storytelling glashelder inzicht in jouw dominante archetype(n) en die van je collega’s.

15.00 uur           Korte break

15.15 uur           Van de individuele verhalen en archetypes naar het archetype van het team

17.00 uur           Afsluiting

Locatie

Diep verscholen in het bos- en waterrijke Leudal ligt het Pesthuisje. Klein van formaat maar met grote historische en symbolische betekenis. Een plek vol verhalen dus. Waar we écht even loskomen van de waan van de dag én waar de mogelijkheid hebben om ook lekker even te wandelen bijvoorbeeld.

Schrijf je in

Teamontwikkelworkshop | Verhalenderwijs vallen en opstaan

Meer masterclasses?