Speelveldverkenning dienstverlening beweegstimulering 0-4 jarigen

Regelmatig bewegen en langdurig stilzitten beperken is belangrijk voor de gezondheid en goede ontwikkeling van jonge kinderen. Aandacht voor houding, motoriek en bewegen zijn dus gevraagd als je als ouder je kind goeie basis wil geven voor een beweegzaam en gezond leven. Belangrijk voor een fysiek gezond leven maar een goeie beweegbasis heeft ook grote effecten op de toename van zelfvertrouwen, het gevoel van eigenwaarde en het omgaan met angst, stress en emotionele stoornissen. Én je ontwikkelt er makkelijker sociale vaardigheden mee en je gaat cognitief beter functioneren. Niet gek dus dat Stichting Vorkmeer – welzijnsorganisatie in de gemeente Peel en Maas – dit een belangrijk thema vindt . Want Vorkmeer wil een bijdrage leven aan vitale gemeenschappen, zodat bewoners naar eigen behoefte en inzet deel uit kunnen maken van het goede leven in Peel en Maas. Maar welke rol past je dan op een thema als het stimuleren van bewegen bij 0-4 jarigen? 

 

Daar heb ik onderzoek naar gedaan. Door beweegadviezen en -normen te inventariseren en in gesprek te gaan met partijen als het consultatiebureau, kraamzorg, bibliotheek, gemeente en kinderbeweegcentrum. Van daaruit heb ik een beeld gevormd van hoe er invulling wordt gegeven aan de diverse beweegadviezen en in kaart gebracht  waar gaten zitten. Vervolgens hebben we binnen Vorkmeer een goed gesprek gevoerd over waar dan ondersteuningsvragen leven die ook aansluiten bij de visie en de waarden van Vorkmeer. Om tenslotte een concreet document op te leveren van waarmee Vorkmeer in overleg met de gemeente Peel en Maas richting kan geven aan haar inspanningen op dit thema.

“De communicatie-achtergrond van Ivo, zijn scherpe blik, de vraag achter de vraag stellen en zijn gedegen manier van rapporteren maakten het tot een hele fijne samenwerking. Daarnaast stuur je natuurlijk ook iemand op pad namens Vorkmeer en wilden we zeker weten dat hij dat deed met de juiste visie voor ogen. Dat was bij Ivo in goede handen. Zo zie je maar: opdrachten die een beetje buiten iemands kader lijken, blijken door de juiste competenties en persoonlijkheid heel erg passend. Wij zijn heel erg blij met het resultaat”.

Josine van Loon
Algemeen Manager, Welzijnsstichting Vorkmeer

Mooi meegenomen

18-08-2023

Waarom we niet alleen naar data en informatie (zakelijkheid) maar ook naar waarden en verhalen (ziel) moeten kijken bij strategieontwikkeling

Lees meer over Waarom we niet alleen naar data en informatie (zakelijkheid) maar ook naar waarden en verhalen (ziel) moeten kijken bij strategieontwikkeling
04-08-2023

Gemiste kans: Slechts 36,7% van de familiebedrijven maakt gebruik van hun familiale merkidentiteit

Lees meer over Gemiste kans: Slechts 36,7% van de familiebedrijven maakt gebruik van hun familiale merkidentiteit
27-07-2023

Onderzoek: Hoe beter op elkaar afgestemd heden, verleden en toekomst zijn, hoe groter de merkwaarde

Lees meer over Onderzoek: Hoe beter op elkaar afgestemd heden, verleden en toekomst zijn, hoe groter de merkwaarde
20-01-2023

Maak verbinding géén content

Lees meer over Maak verbinding géén content
25-11-2022

Kansen veur dialekmarketing en kommunikasie

Lees meer over Kansen veur dialekmarketing en kommunikasie
20-09-2022

Wat we als samenleving kunnen leren van de waarde(n) van het familiebedrijf

Lees meer over Wat we als samenleving kunnen leren van de waarde(n) van het familiebedrijf
30-05-2022

Practice what i preach

Lees meer over Practice what i preach
30-07-2021

Hoe ontworteld DSM de kans laat liggen om een betekenisvolle stap naar voren te zetten

Lees meer over Hoe ontworteld DSM de kans laat liggen om een betekenisvolle stap naar voren te zetten
20-04-2020

We zijn met wie we omgaan. Maar wat als we met bijna niemand meer omgaan?

Lees meer over We zijn met wie we omgaan. Maar wat als we met bijna niemand meer omgaan?
06-01-2020

Incentro: Naamsbekendheid over de rug van een heel dun ‘purpose’

Lees meer over Incentro: Naamsbekendheid over de rug van een heel dun ‘purpose’